6 Haziran 2017 Salı

Don't Starve Büyü Hakkında Herşey 2

Don't Starve Büyü Hakkında Herşey 

Don't Starve Büyü Sekmesi | Yararlılar | Gerekenler






Bir önceki yazımda Prestihatitator ile yapılabilecek eşyalardan bahsetmiştim. Bu yazıda ise Shadow Manipulator ile yapabileceklerinizden bahsedeceğim.


Öncelikle tekrar hatırlatmakta fayda var; Shadow Manipulator yapabilmek için, Prestihatitator yapmış olmanız gerekiyor. 

Dark Sword, Night Armor, Bat Bat, Belt of Hunger, Nightmare Amulet, Fire Staff, Telelocator Staff ve Telelocator Focus eşyalarını Shadow Manipulator ile yapabiliyorsunuz. 


1 - Dark Sword

Dark Sword
5x Nightmare Fuel - 1x Living Log



Oyunda kullanabileceğiniz en güçlü silahlardan biri. 68 hasarı var ve kullanım süresi
oldukça uzun (100 vuruş). Dezavantajı ise her dakikada 20 akıl sağlığı düşürmesi.
Ayrıca Maxwell'ı açmışsanız oyuna Dark Sword ile başlayabilirsiniz.

2 - Night Armor


Night Armor
5x Nightmare Fuel - 3x Papyrus

Maxwell'ın bir diğer başlangıç itemi Night Armor. Alınan hasarın % 95'ini emiyor. 
Ancak alınan hasarın %10'u kadar da akıl sağlığını düşürüyor. 
Giyildiği sürece de her dakikada akıl sağlığınız 10 düşüyor. 
Biraz riskli bir eşya ancak çok sağlam bir zırh. Alınan hasarın çok büyük kısmını engellemiş oluyorsunuz. (Gelen hasar 100 ise size sadece 5 yansıyor.)
Akıl sağlığını darmaduman etmesi nedeniyle; sadece gerektiğinde giymenizi veya akıl sağlığını yükselten eşyalar ile birlikte giymenizi tavsiye ederim. 
Örneğin: 
Tam o' Shanter

3 - Belt of Hunger

Belt of Hunger
6x Slurper Pelt - 2x Rope - 2x Nightmare Fuel

Wolfgang oynuyorsanız yapabileceğiniz en iyi eşya olduğunu söyleyebilirim. 
Açlık azalma oranınızı % 40 düşürüyor. Slurper Pelt bulması biraz zor zira Slurper'lar sadece yer altında bulunuyor. Ancak Sewing Kit ile onarılabiliyor. 


4 - Nightmare Amulet


Nighrmare Amulet
6x Gold Nugget - 4x Nightmare Fuel - 2x Purple Gem

Büyü eşyalarını yapabilmek için Nightmare Fuel çok önemli. Birçok eşya bununla yapılıyor ve Nightmare Fuel elde etmek kolay değil. Bu kolye sayesinde seri bir şekilde Nightmare Fuel farmlayabilirsiniz. Nightmare Amulet'i taktığınız da akıl sağlınız 0'a düşmüş gibi oluyor. Yani deliliğin tüm etkileri oyuna yansıyor. Bu sırada ise akıl sağlınız dakikada 3.3 azalıyor. İşinizi bitirip kolyeyi çıkardığınızda her şey eski haline dönüyor.  

5 - Fire Staff

Fire Staff
2x Nightmare Fuel +1x Spear + 1x Red Gem

Fire Staff 20 kez kullanım süresine sahip ateş hasarı veren bir silah. Kullanım başına akıl sağlığınızı -1 düşürüyor. Yapımı biraz pahalı olsa da oldukça etkili bir silah. Yinede kullanırken dikkatli olmakta fayda var sonuçta ateş hasarı veriyor. Sağı solu yakabilirsiniz :) Bu arada bu eşyayı Red Hound'ların ortasında bulma ihtimaliniz var. Eğer eşyayı alırsanız tuzak aktif oluyor, yağmur başlıyor ve Red Houndlar size saldırıyor. Tuzağa yakalanmadan kolayca almanın yolu ise, Red Houndları tek tek kestikten sonra Red Staffı almak.


6 - Telelocator Staff & Telelocator Focus

Telelocator Staff
4x Nightmare Fuel + 2x Living Log + 2x Purple Gem
Telelocator Focus
4x Nightmare Fuel + 4x Living Log + 8x Gold Nugget
Şimdi gelelim işin asıl civcivli kısmına. Bu iki eşyadan birlikte bahsetmek istiyorum. Öncelikle Telelocator Staff ile başlayalım. 

Telelocator Staff, kendinizi veya oyundaki bir mobu(canavarı yada her ne diyorsanız onlara) haritada rastgele bir yere gönderiyor. Eğer bir mobu teleport ederseniz, mobun ilk konumuna bir yıldırım düşecek ve yağmur başlayacaktır. Ayrıca büyük ihtimal ile yangın çıkabilir. Eğer kendinizde kullanırsanız hem ilk konumunuzda hemde teleport olduğunuz konumda yıldırım düşecektir. Ayrıca kullandığınızda 50 akıl sağlığınızı götürür. Ani durumlarda kaçmak için veya base'inizi basan bosslardan kurtulmak için muazzam bir çözüm. Son olarak belirtmekte fayda var. Telelocator Staff'ı mağaralarda kullanırsanız sizi teleport etmez. Ancak bir deprem yaratır ve taş ile gemlerin yere düşmesini sağlar. Bu düşüş alanda bulunanlara hasar verir. 

Gelelim Telelocator Focus'a. Dedik ki bu sopa sizi rastgele bir yere gönderiyor. Ama siz istediğiniz bir yere teleport olmak istiyorsunuz. İşte bunun için Telelocator Focus yapabilirsiniz. Telelocator Staff'ı kullandığınızda en yakın, aktif Telelocator'un merkezine teleport olursunuz. Aynı şey başka bir moba uygularsanız da gerçekleşir. Telelocator Focus yaptıktan sonra aktif etmek için 3 adet Purple Gem yerleştirmelisiniz. Telelocator Focusu kullandığınızda Gemler kaybolacaktır. Deaktif etmek için istediğiniz zaman Gem'i geri alabilirsiniz. 

Bu iki eşya size müthiş bir zaman tasarrufu sağlayacaktır. Örneğin çok uzak bir noktaya herhangi bir sebeple gitmeniz gerekiyor. Base'inize bir adet Telelocator Focus bırakarak dönüşü 1 saniye de gerçekleştirebilirsiniz. 
Bir başka taktik ise tuzak alanı yapıp ortasına Telelocator Focus yerleştirmektir. Bu sayede mobu o alana teleport edebilir ve ölümünü kolaylaştırabilirsiniz.

Bu arada Telelocator Focus'u yerleştirdiğiniz bölgeye mutlaka bir Lightning Rod yerleştirin. Aksi takdirde yıldırım düştüğünde yangın çıkabilir, evinize ateşler salabilir.

Özetle derin totemlerinizi atmayı unutmayın, ne zaman lazım olacağı belli olmaz :) 


" Power can do amazing things when it's funneled through the right channels " 
-Maxwell

2 yorum:

  1. wx 78 miydi neydi htırlamıyorum tam adını onu kullanırken bize mi düşcek yıldırım ?

    YanıtlaSil