7 Temmuz 2015 Salı

Don't Starve Koalefant Nasıl Bulunur

Don't Starve Koalefant Nasıl Bulunur

Koalefant nasıl bulunur, nasıl öldürülür ? 




Oyun haritasında gezerken, yerde Suspicious dirt pile* isimli bir iz görmüşsünüzdür. Bunlar koalefant'ın arkasında bıraktığı izler. Koalefant oyunda bulunan fil benzeri bir yaratık. Öldürdüğünüzde 8 adet et ve Koalefant Trunk(Koalefant hortumu) düşer.
Bu hortum ile Breezy Vest yada Puffy Vest yapabilirsiniz. Ancak şöyle küçük bir ayrıntı var, kışın bulduğunuz Koalefant ile yazın bulduğunuz Koalefant farklı filler. Doğal olarak düşen hortumları da farklı. Kışın düşürdüğünüz Koalefant Trunk ile Puffy Vest, yazın düşürdüğünüz Koalefant Trunk ile Breezy Vest yapabilirsiniz. Puffy Vest sizi, Breezy Vest'ten daha sıcak tutacaktır. 
Yazın çıkan Koalefant Trunk

Kışın çıkan Koalefant Trunk




Peki Koalefant' ı nasıl bulacağız ve nasıl öldüreceğiz ? 


Öncelikle Suspicious dirt pile* buluyoruz. Bulduğumuzda üzerine tıklarsak, bir ayak izi çıkacaktır. Bu ayak izinin gösterdiği yöne doğru ilerliyoruz ve bir Suspicious dirt pile* daha karşılıyor bizi. Bu şekilde takip ede ede tüm Suspicious dirt pile* 'ları açıyoruz. En sonunda karşımıza ya Koalefant yada Varg çıkacaktır. Koalefant'ı nasıl öldüreceğinize geçmeden önce Varg' dan bahsedeyim. 


Can : 600 Hasar : 50
Bu çirkin köpeğimizin en önemi özelliği kurtları çağırabiliyor olması. Yani Varg' a saldırdığınız sürece ölene kadar yanında savaşacak Hound' ları çağırabilir. O yüzden oldukça baş belası bir yaratık. Eğer bununla savaşmaya hazır değilseniz hiç yaklaşmayın derim. Öldürdüğünüz de Hound Tooth ve Monster Meat düşecektir.

Can : 500 Hasar : 50
Eğer şansınız yaver giderse karşınıza Koalefant çıkacaktır. Bilmeniz gereken ilk ve en önemli şey Koalefant'ın sizden kaçıyor olması. Siz ona saldırana kadar kaçacaktır ve yakalaması olukça güç. Bu nedenle Koalefant aramaya çıkmadan önce yanınıza menzilli bir silah almalısınız. Eğer Ice Staff'ınız varsa işiniz çok kolaylaşır. Ancak fazla kaynağınız yoksa Bumerang bile işinizi görecektir.
Öldürmenin en kolay yolu vur kaç tekniği. Oldukça güçlü olduğu için, ava hazırlıksız çıkmayın. Zırhınız kaskınız mutlaka bulunsun. 


"They get tastier in the winter."
- Woodie






1 yorum: