5 Temmuz 2015 Pazar

Don't Starve Wigfrid ile Oyun Taktikleri

Don't Starve Wigfrid ile Oyun Taktikleri

Wigfrid Rehberi


Reign of Giants ile oyunumuza katılan bu tatlı viking ablamız, eğer doğru oynarsanız oyunun en kolay karakteri olabilir. Sadece et yemesi gözünüzü korkutmasın. (Evet, sadece et ile besleniyor vahşi kızımız) Savaşlar için harika bonusları var. Bu sayede et elde etmek o kadar da zor olmuyor. Yeter ki ilk 4-5 gün hayatta kalmayı becerin. Zaten oyuna başladığınız da 4 adet et envanterinizde oluyor. 


Taktik ve ipuçlarına geçmeden önce özelliklerine bir göz atalım. 

Can : 200                       - Açlık ve Akıl sağlığı değerlerinin en yüksek hali bile oldukça düşük. Bu da 
Akıl Sağlığı : 120          demek oluyor ki, bir köfte ile midesi neredeyse dolabilir. Yani sadece et
Açlık : 120                     yemesi bir dezavantaj olsa da, kolayca doyuyor olması, etlerinizi hemen                                                tüketmiyor.

- Can değeri maksimum 200. Yine buda bir diğer avantajınız. Zira öteki karakterlere göre oldukça yüksek bir değer. 

- Gains Power from fallen foes. Peki bu ne demek ? Wigfrid'in bir diğer muazzam özelliği, öldürdüğünüz düşmanın atak değerinin %25'i kadar iyileşiyorsunuz ve akıl sağlığınız artıyor. 

- Oyuna 4 adet et, bir adet Battle Helm ve bir adet Battle Spear ile başlıyorsunuz. Ayrıca bunları istediğiniz zaman üretebiliyorsunuz. (Altın ve Taş gerekiyor)


Gelen hasarın %80'ini emer.



53 hasar verir. 




       Peki Wigfrid ile nasıl bir yol izleyeceğiz ? Öncelikle ilk yapmamız gereken hızlı keşif. Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde domuz köyü bulmamız gerekiyor. Domuz köyünde Domuz Kral'ı olması bizim için güzel bir avantaj. Zira bol bol altın ihtiyacımız var.
     
      Domuz köyümüzü bulduk diyelim. İlk işimiz Science Machine' lerimizi kurmak olacak. Ardından doğru yakacak bir orman bulmaya. Etlerimizi kurutmak için bol bol Drying Rack kurmamız gerekiyor. Bu nedenle kömüre ihtiyacımız var. Domuz köyünden uzak bir ormanı komple yakın. Toplayabildiğiniz kadar kömür toplayın. Drying Rack için ip ve sapta gerekiyor. İp içinde bol bol saman. Kömürlerimiz hazırsa en az 40-60 tane saman bulmalısınız. Bunları tek seferde yapmanıza gerek yok. Başlangıç için 3 tane Drying Rack yeter. Ancak sonraki mevsime kadar en az 10 tane yapmış olun. Bu arada Drying Rack'lere astığınız etler aşağıda ki görüntüye ulaştıysa kurumuştur. Kuruduktan sonra da hemen almanıza gerek yok. Bozulmayacaktır.

Örnek: Drying Rack
      Bu işi hallettiysek bir diğer önemli kaynağımız taş ve altın. Battle Helm ve Battle Spear için altın ve taş gerekiyor. Bunlar zaten önemli kaynaklar olduğu için normalden fazla toplayın ve stoklayın. Ayrıca ömrü azalan kasklarınızı domuzlara verebilirsiniz.



    Ve sıra geldi can alıcı nokta olan etlere. Aslında fazladan birşey yapmanıza gerek yok. Domuz köyünüze yakın bir yere iki tane örümcek yuvası kurmanız yeterli. Burdan elde edeceğiniz günlük et size rahatlıkla yetecektir.


    Wigfrid ile oynarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bunlardı. Bunların dışında, savaşırken kesinlikle çekinmeyin. Bonusunuzdan dolayı canınız çok rahat geri doluyor. Kaskınızın yanında bir de zırh yaparak herkese meydan okuyabilirsiniz.(Giant'lar dışında) Tüm bunları yaparsanız ilk dört mevsim boyunca hayatta kalmanız neredeyse garantidir.


"Victöry för Wigfrid önce again!"
-Wigfrid

9 yorum:

  1. Bu Karakteri nasıl açıyoruz bilen var mı?

    YanıtlaSil
  2. zırh ve kaskı aynı anda giymek israf

    YanıtlaSil
  3. tek gözlü gainti nasıl öldürcez her seferinde herseyimi gelip yıkıyor bulaşmasamda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o boss 30. günden sonra gelir. Ve geldiği zaman ayak seslerini güm güm duyarsın ve karakterin ''Did you hear that?'' tarzında ifadeler kullanır. Ayak sesini aldıktan birkaç dk. sonra gelecektir. Ayak sesini aldığın anda zırh, mont, kask, şapka, güçlü bir savaş aleti, bol bol yemek ve pişmiş yeşil mantar almalısın. Çünkü akıl sağlığın bayağı bir düşecek. Evet bunları yaptıysan evinden uzağa bir yere git ki evini parçalamasın max 1 2 güne gelecektir. Geldiği zaman 2 vur 1 kaç yaparak vuruşlarını dodge'la. Ve bir yerden sonra akıl sağlığın çok düşecek. O zaman nightmare'lar da sana dalacak işte orada imdadına pişmiş yeşil mantar yetişecek. (Mümkün olduğunca can ve akıl sağlığı yenileyen yemekler al)

      Sil
    2. Wigfrid mantar yiyemez

      Sil
    3. onun akıl sağlığı savaştıkça yükselir mantar yemesine gerek yok yeter ki sürekli saldırmaya devam et, yanında vakit geçirip oyalanmaman gerekli.

      Sil
  4. Çok bilmiyom ama ikisindede var

    YanıtlaSil